Fără programe antivirus de la ruși

În Marea Britanie, directorul Centrului Naţional pentru Securitate Cibernetică, Ciaran Martin a sfătuit guvernul să evite să folosească programe antivirus create de companii care au legături cu Rusia, din cauza riscului ca acestea să fie exploatate de guvernul rus.

Într-o scrisoare publicată astăzi – care a fost trimisă ministerelor şi aprobată de serviciul intern de spionaj – responsabilul pentru securitatea cibernetică a avertizat asupra influenţei Rusiei în domeniul cibernetic şi a accentuat faptul că Moscova are în vizor guvernul britanic şi infrastructurile vitale ale ţării.

Ciaran Martin a mai precizat că centrul pe care îl conduce discută cu compania rusă Kaspersky, care are o prezenţă semnificativă în Marea Britanie, pentru a stabili controale care să împiedice transferul de date către Rusia. Însă, co-fondatorul companiei, Eugene Kaspersky a declarat la BBC că aşa ceva nu se întâmplă şi nici n-ar fi posibil şi că nu există dovezi care să indice transferul de date către statul rus. RRA

De același autor

Related Articles