Explozia la metroul din Londra, atac terorist

Mai multe persoane au fost rănite, vineri, în urma unei explozii care a avut loc la staţia de metrou londoneză Parson Green, conform Mediafax.

UPDATE 11:37 Serviciile de intervenţie au sosit la faţa locului, iar mai multe imagini arată cum persoanele rănite primesc îngrijiri medicale în afara staţiei de metrou.

Nu există deocamdată nicio informaţie oficială în legătură cu natura incidentului, dar poliţiştii au anunţat că au primit mai multe apeluri de urgenţă.

Poliţia Metropolitană a anunţat că forţe armate, pompieri şi mai multe ambulanţe au fost trimise la locul incidentului. Un purtător de cuvânt al brigăzii de pompieri din Londra a precizat că incidentul a fost raportat la ora locală 08:21 (10:21, ora României).

Pasagerii de la Parsons Green au declarat că au auzit zgomotul puternic, într-unul dintre vagoanele din faţă, apoi s-a creat panică, iar când uşile s-au deschis oamenii s-au înghesuit pe scările către ieşire, iar câteva persoane au fost rănite.

O fotografie postată pe Twitter înfăţişează, aparenţ câteva fire care ies din conţinutul înegrit al unei găleţi aflate într-o pungă de supermarket.

Sophie Raworth, jurnalist BBC, a discutat cu un martor care se afla în vagonul de tren la momentul exploziei. „A avut loc o explozie, apoi a fost un moment de tăcere. Femeia a spus că era foarte multă lume în vagon şi că ea a fost protejată de către oamenii din faţa ei, dar că a văzut oameni care aveau părul arş care aveau arsuri la cap. Uşile s-au deschis imediat şi pasagerii au început să împingă pentru a ieşi”, a transmis Sophie Raworth


Poliția Metropolitană a anunțat că este la curent cu situația de la metrou și va publica un comunicat de presă cât mai curând posibil.

Serviciile de intervenţie au sosit la faţa locului, iar mai multe imagini arată cum persoanele rănite primesc îngrijiri în afara staţiei de metrou.

Potrivit EFE, serviciile de urgenţă britanică se deplasează la locul incidentului. Deocamdată, nu se cunoaşte natura exploziei, produsă la oră de vârf.

Știre în curs de actualizare!

sursa foto: mediafax

De același autor

Related Articles