Cel puţin 30 de persoane au fost rănite într-o explozie care a avut loc în timpul unei sărbători evreiești din cartierul londonez Stamford Hill, declanșată de telefoanele mobile aruncate în flăcări, potrivit www.thesun.co.uk.

Sute de oameni s-au adunat în Stamford Hill, pentru Lag BaOmer, un eveniment anual care se desfăşoară cu focuri de artificii.

Imaginile dramatice arată un incendiu de proporţii, în timp ce cântăreții se văd în fundal, la doar câțiva metri distanță. Dintr-o dată, se produce o explozie uriaşă, iar flăcările izbesc mulțimea strânsă.

Serviciul de ambulanță din Londra și serviciul de ambulanță evreiască, Hatzola, au venit azi noapte la faţa locului. Ambele au spus că au tratat “mai mulți pacienți” pentru arsuri. Aproximativ zece persoane se crede că au fost rănite de flăcări, iar alte 20 de persoane au suferit răni în lupta pentru a scăpa de foc, potrivit site-ului știri evreiesc Yeshiva World. Rapoartele mass-media au susținut că explozia a fost cauzată de un telefon mobil aruncat în foc, dar acest lucru nu a fost confirmat încă.