Europenii vaccinaţi împotriva COVID-19 vor putea intra în Franţa începând din 9 iunie fără test negativ la coronavirus

Europenii vaccinati împotriva COVID-19 vor putea intra în Franta începând din 9 iunie fara a prezenta un test negativ la coronaviruş a anuntat vineri ministrul transporturilor, Jean-Baptiste Djebbari, transmite AFP.

‘Anuntam ca, începând din 9 iunie viitor (…), europenii care sunt vaccinati vor putea veni în Franta fara test PCR’, a declarat ministrul la televiziunea CNEWS.

Începând din 9 iunie, fluxurile de calatori între Franta si tarile straine vor fi redeschise conform unor modalitati care variaza în functie de situatia sanitara a statelor clasate prin culori (verde, portocaliu sau rosu) si de vaccinare, se arata într-un document publicat vineri de guvern si intitulat ‘Strategia de redeschidere a frontierelor’.

Persoanele care vin din zone ‘verzi’, în care intra toate tarile din spatiul european, vor putea intra pe teritoriul Frantei facând dovada vaccinarii, iar cele nevaccinate vor trebuie sa prezinte un test PCR sau antigenic negativ.

În schimb, calatorilor care vin din Marea Britanie sau Statele Unite li se va solicita un test negativ (PCR sau antigen), indiferent daca sunt vaccinati sau nu, se precizeaza în acelasi document.

Agerpres

De același autor

Related Articles