Purtătorul de cuvânt al Ministerului israelian de Externe a răspuns la declaraţiile preşedintelui Turciei, că Erdogan nu ar trebui să arunce cu pietre. Biroul Guvernului israelian arată într-o declaraţie că preşedintele Turciei este ultima persoană care ar putea critica Israelul, reamintindu-i despre kurzi şi locuitorii din nordul Ciprului.

Corespondentul Radio România, Dragoş Ciocîrlan: Ierusalimul a răspuns la declaraţiile preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, prin care acesta a atacat violent Israelul, în timpul unei reuniuni a partidului său. Erdogan le-a cerut musulmanilor din lumea întreagă să apere şi să meargă în pelerinaj la Al-Aqsa. El pretinde că decizia Guvernului israelian de a scoate detectoarele de metal nu a avut ca rezultat calmarea situaţiei. Preşedintele Turciei a mai spus că problemele Palestinei au început după căderea Imperiului Otoman.

Ministerul israelian de Externe a răspuns că declaraţia preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, pentru activiştii săi de partid, este absurdă, nefondată şi distorsionează. Ar fi mai bine să se ocupe de problemele dificile din propria sa ţară. În comunicatul Ministerului de Externe al Israelului se arată: „Au trecut zilele Imperiului Otoman. Ierusalimul a fost, este şi va fi întotdeauna capitala poporului evreu. În contrast cu trecutul, Guvernul de la Ierusalim se dedică securităţii, libertăţii de cult şi respectării drepturilor tuturor minorităţilor. Cei care locuiesc în palate de sticlă ar trebui să fie precauţi la pietre” – se precizează în comunicatul Ministerului de Externe de la Ierusalim.