Emoţie puternică în Austria, după ce o femeie medic se sinucide din cauză că era hărţuită de activişti împotriva vaccinării anticovid

O femeie medic, Lisa-Marie Kellermayr, s-a sinucis după ce a primit ameninţări cu moartea de la activişti împotriva vaccinării anticovid şi unor adepţi ai teoriei conspiraţiei cu privire la covid-19, relatează Reuters.

Să punem capăt acestor afirmaţii alarmiste şi acestor tentative de intimidare. Ura şi intoleranţa nu au ce căuta în Austria”, denunţă preşedintele austriac Alexander Van der Bellen.

Lisa-Marie Kellermayr era o reprezentantă cunoscută a luptei împotriva covid-19 în Austria, deoarece acorda cu regularitate interviuri televiziunilor austriere, în care promova vaccinarea împotriva covid-19.

Preşedintele austriac i-a adus un omagiu medicului, pentru angajamentul în lupta împotriva virusului şi abordarea prudentă împotriva pandemiei.

El a condamnat persoanele care ”au speriat-o, au ameninţat-o mai întâi pe Internet, iar apoi personal, ducându-se direct în cabinetul său”.

Presa austriacă scrie că ea a fost nevoită să-şi închisă temporar cabinetul, după ce a ajuns să cheltuiască 8.000 până la 10.000 de euro pe lună cu agenţi se securitate, din cauza ameninţărilor pe care le primea.

Lisa-Marie Kellermayr a fost găsită moartă vineri, în birou, în regiunea Austria Superioară.

Presa ausriacă scrie că lâgă corp a fost găsită o scrisoare în care-şi explica gestul.

De același autor

Related Articles