Donald Trump a declarat stare de catastrofă naturală în Texas

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat stare de catastrofă naturală în statul american Texas care este lovit astăzi de un uragan foarte puternic.

Uraganul Harvey, care ameninţă să fie unul dintre cele mai devastatoare din ultimii 12 ani, pentru sudul Statelor Unite, a fost încadrat la categoria 4 pe o scară de la 1 la 5, de Centrul Naţional pentru Uragane din Statele Unite.

Meteorologii au emis avertizări de inundaţii şi fenomene meteo extreme, inclusiv pentru zona de nord a Mexicului şi pentru statul Louisiana.

De altfel, statele Louisiana şi Texas au declarat stare de dezastru, pentru a le permite autorităţilor federale să intervină şi să poată acorda mai rapid ajutoarele necesare.

Harvey a ajuns în urmă cu câteva ore pe coastele texane, unde vântul suflă cu 215 kilometri pe oră şi se aşteaptă să crească în intensitate.

Locuitorii care trăiesc în zona de coastă au fost evacuaţi, iar ceilalţi au fost sfătuiţi să-şi facă provizii şi să nu-şi părăsească locuinţele decât după trecerea urgiei.

Pentru a se pune la adăposţ oamenii şi-au ridicat adevărate diguri din saci de nisip în jurul caselor.

De asemenea, companiile energetice şi-au evacuat şi ele muncitorii de pe platformele petroliere din zona Golfului Mexic.

Americanii se tem de o catastrofă asemănătoare celei lăsate în urmă de uraganul Katrina, în 2005, cu peste 1.800 de morţi şi zeci de localităţi şterse de pe faţa pământului. RRA

De același autor

Related Articles