Doi români condamnați în Marea Britanie pentru uciderea lui Mihai Cernat

Doi cetățeni români au fost condamnați la ani grei de închisoare în Marea Britanie, după ce au și-au omorât  în bătaie colegul de apartament, tot român, pe fondul consumului de alcool.
 
Mihai Cernat, în vârstă de 43 de ani,  a fost atacat violent în data de 1 decembrie și a murit la spital cinci  zile mai târziu.
 
Florin Hapliuc, în vârstă de 25 de ani, a fost condamnat, miercuri, la închisoare pe viață pentru crimă, în timp ce celălalt atacator, Iasmin Florian, în vârstă de 30 de ani, a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru omor prin imprudență, scrie BBC.
 
În urma cercetărilor, anchetatorii au precizat că un urma unei petreceri date de Sfântul Andrei, pe fondul consumului de alcool, între cei 3 a izbucnit un scandal care a degenerat, fiind urmat de lovituri.
 
Cei doi l-au bătut cu sălbăticie pe Mihai. Victima a suferit leziuni la nivelul capului și creierului. El a sângerat foarte mult și era aproape inconștient. A fost “pur și simplu lăsat să doarmă pe o canapea”, a spus procurorul care s-a ocupat de caz.
 
Ambulanța a fost chemată de abia a doua zi, după amiaza. “Florian s-a temut de implicarea poliției”, a mai declarat procurorul Jason Pitter.
 
Victima a fost spitalizată în stare foarte gravă şi a murit la cinci zile după atac. Bărbatul se afla în Marea Britanie de doar zece zile în momentul în care a fost ucis.
 De același autor

Related Articles