Doi militari români, morți în Afganistan. Un al treilea este rănit

Doi militari români şi-au pierdut viata si un al treilea a fost ranit in urma unui incident care a avut loc sambata dimineata, in apropiere de localitatea Kandahar din Afganistan, pe timpul executarii unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani, informeaza Ministerul Apararii Nationale.

Incidentul s-a produs la ora 10.45. Celor trei militari de la fortele pentru operatii speciale, care au fost raniti, li s-a acordat primul ajutor la fata locului si au fost transportati imediat la spitalul militar cel mai apropiat, se rata intr-un omunicat de presa al MAE. “Din nefericire, plutonierul Dumitrescu Iulian si sergentul Vizireanu Adrian nu au supravietuit, iar starea militarului ranit este stabila si urmeaza sa fie transferat la un spital din Germania”, potrivit sursei citate.

MAE informeaza ca familiile victimelor au fost anuntate, iar incidentul este anchetat de o comisie militara.

Totodata, conducerea MAE transmite, “in numele intregului personal, sincere condoleante familiilor militarilor decedati si urmareste cu atentie evolutia situatiei medicale a celui ranit. “Am aflat cu profunda tristete despre moartea militarilor care au cazut la datorie astazi, in timpul executarii unei misiuni in Afganistan. Atat personal, cat si in numele tuturor militarilor romani, transmit condoleante familiilor, prietenilor si camarazilor lor de arme. Dumnezeu sa-i odihneasca pe acesti bravi ostasi si buni romani”, a transmis ministrul Mihnea Motoc. (gds.ro)

Foto: AGERPRES

Cele mai citite

Related Articles