Doi cetăţeni români au fost arestaţi în Italia

Doi cetăţeni români au fost arestaţi în Italia sub acuzaţia de asociere criminală, intermediere ilegală a forţei de muncă şi angajare ilegală agravată de violenţă, ameninţare şi maltratare, transmite Radio România Actualităţi.

Cei doi, împreună cu un cetăţean italian, aduceau muncitori din România şi Albania pe care îi exploatau pe câmpurile şi în livezile din nordul Italiei, obligându-i să lucreze până la 11 ore pe zi, de multe ori fără contract de muncă, fără nicio asigurare în caz de accidente, pentru o plată de patru-cinci euro pe oră.

Ambasadorul României în Italia, George Bologan, care a discutat cazul cetăţenilor români cu prefectul provinciei Florenţa, Laura Lega, a lansat un avertisment cu privire la riscurile muncii la negru.

George Bologan: Doresc să reamintesc faptul că cei care aleg ca soluţie compromisul muncii la negru aleg deseori efecte negative în viaţa lor personală. Fiecare este, de fapţ responsabil de propriile alegeri. Oamenii fac compromisuri, deseori, crezând că îşi asigură viitorul, însă îşi pierd de multe ori ceea ce au mai scump – demnitatea.

foto gazetaromaneasca.ro