Din ce în ce mai mulți refugiați musulmani devin creștini

Fenomenul creștinizării este observat mai cu seama în Germania. Multi dintre refugiati fac cunostinta cu crestinismul chiar in drumul lor spre Europa, simtindu-se reprimati de propria religie. “Multi vin in Germania si gandesc:”Aici imi pot alege religia si vreau sa-mi aleg o religie a libertatii'”, explica preotul Matthias Linke, care slujeste la Berlin. “Pentru multi dintre iranienii pe care i-am botezat, creștinismul este religia libertății”, mai spune el.
În cadrul ritualului de convertire, refugiatii sunt intrebati: “Crezi din adancul sufletului că Iisus Hristos este Domnul tău și salvatorul și-l vei urma în fiecare zi a vieții tale?”. Refugiații răspund cu totii “da”, in germana, arata AFP, care a asistat la astfel de momente in bisericile din Germania. Sunt apoi scufundati in bazin, unde sunt botezati, iar apoi se canta, se aplauda, iar nou-venitii sunt imbratisati.

Un alt preot, Felix Goldinger, afirma ca multi dintre refugiatii botezati de el vin din Iran, Afganistan, Siria si Eritreea.
Adel, în vârstă de 25 de ani, este unul dintre refugiatii convertiti. Acesta admite ca se temea de reactia celorlalti refugiati musulmani si ca insusi fratele sau a incercat sa-l impiedice. A facut insa pasul in ianuarie si declara ca a fost “cea mai fericita zi” din viata sa. Sursa: ziare.com

De același autor

Related Articles