Peste 100 de persoane au murit şi aproximativ 700 au fost rănite în urma cutremurului care s-a produs miercuri în provincia Aceh din Indonezia, au anunţat joi autorităţile din această ţară, citate de Le Figaro.

Eforturile echipelor de căutare au fost încetinite joi de mai multe blocaje în trafic în zona unde a fost localizat epicentrul seismului, la Pidie Jaya, unde se află aproximativ 140.000 de locuitori.

„Sunt multe camioane ale Guvernului şi vehicule private care transportă materiale (…), dar acest lucru cauzează multe blocaje în trafic (…)”, a declarat Paul Dillon, în numele Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie.

Imagini difuzate de posturile de televiziune arată pacienţi îngrijiţi în corturi improvizate, în parcări, spitalele fiind supraaglomerate.

Seismul a fost resimţit şi în provincia Banda Aceh, unde oamenii şi-au părăsit casele şi au petrecut mai multe ore în stradă.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,5 grade pe scara Richter a avut loc în provincia indoneziană Aceh, fără a fi declanşată o alertă de tsunami, a anunţat anterior Istitutul American de Geofizică (USGS). Seismul s-a produs la o adâncime de 8,2 kilometri şi la 19 kilometri sud-est de localitatea Sigli (provincia Aceh) din nordul insulei Sumatra.

sursa info : mediafax.ro