Declaraţia care declanşează scandalul în Europa. Ce a putut să spună Angela Merkel despre refugiaţi?

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că refugiaţii nu sunt responsabili de aducerea terorismului în Germania, potrivit site-ului postului Euronews.

Angela Merkel a declarat că islamul este şi va continua să facă parte din cultura germană, atât timp cât este practicat într-un mod care să respecte constituţia statului.

Peste un milion de imigranţi au ajuns în Germania în 2015 în încercarea de a evita războiul şi sărăcia din zonele de conflict din Orientul Mijlociu şi nordul Africii.

Însă, în urma unor atacuri asupra civililor, dintre care trei fiind efectuate de imigranţi, felul în care aceştia sunt priviţi s-a deteriorat.

Fenomenul terorismului islamist nu a apărut prin intermediul refugiaţilor, mai degrabă, îl deţinem şi îl aveam şi înainte aici“, a declarat Angela Merkel în cadrul unei campanii electorale a Uniunii Creştin-Democrate.

Activitatea forţelor de securitate germane este fundamentală. De aceea, aceştia trebuie să fie conectaţi internaţional, altfel nu putem lupta împotriva ameninţării terorismului“, a adăugat aceasta.

Sursa foto: gandul.info

De același autor

Related Articles