D. Trump: Boris Johnson este „omul potrivit” pentru realizarea separãrii

Preşedintele american Donald Trump i-a promis premierului britanic Boris Johnson încheierea rapidă a celui mai important acord comercial convenit vreodată.

Cei doi s-au întâlnit la Biarritz, cu ocazia summitului G7, pentru prima oară de la instalarea britanicului la conducerea guvernului.

Regatul Unit are nevoie de un comerţ favorabil cu americanii, pentru a compensa ieşirea din Uniunea Europeană.

Preşedintele american, susţinător al Brexitului, l-a descris pe Boris Johnson drept „omul potrivit” pentru realizarea separării.

Premierul Johnson a spus la rândul lui că cele două ţări pot ajunge la un „acord fantastic, odată ce barierele vor fi eliminate”.

Statele Unite vor trebui să ridice restricțiile pentru companiile britanice, dacă se dorește încheierea unui acord comercial cu Regatul Unit – a spus premierul Boris Johnson după întrevederea avută astăzi cu președintele Donald Trump.

„Există oportunități masive pentru companiile britanice pe piața americană și intenționăm să profităm de ele, dar pentru acest lucru este nevoie ca prietenii noștri americani să fi dispuși să facă un compromis, pentru că în acest moment există prea multe restricții” – a declarat Boris Johnson.

De cealaltă parte, liderul american și exprimat speranța că negocierile cu Londra se vor desfășura rapid ce a promis că acordul cu Marea Britanie va fi mai mare decât a fost vreodată.

Cei doi au discutat și despre războiul comercial cu China.

Boris Johnson a precizat că Londra susține pacea comercială și nu este în favoarea suplimentării tarifelor, în timp ce Donald Trump a declarat că celelalte țări din G7 respectă războiul comercial dintre Statele Unite și China şi a subliniat că pentru moment nu intenționează să declare urgență națională în privința comerțului cu China, dar a lăsat să se înțeleagă că acest scenariu nu poate fi scos din calcul.

sursa – romania-actualitati.ro

De același autor

Related Articles