Cutremur cu magnitudinea de 8,1 grade pe Richter în Mexic: Cel puţin 6 morţi!

Un cutremur cu magnitudinea de 8,1 grade pe scara Richter, produs în Oceanul Pacific, a zguduit în această dimineaţă coastele sudice ale Mexicului.

Au fost înregistrate mai multe replici ale seismului, cu magnitudine cuprinsă între 5,2 și 5,7 pe Richter. Este de așteptat să fie urmat de numeroase replici, undele puternice, pot atinge magnitudinea 6. 

Epicentrul s-a înregistrat la 120 km sud-vest de orașul Pijijiapan, la o adâncime de 35 km, potrivit seismologilor americani. USGS estimează acum o adâncime mai mare a cutremurului decât cea indicată inițial (de 33-35 km): 70 de kilometri.

O alertă de tsunami a fost emisă pentru Mexic, Guatemala, El Salvador, Costa Rica, Nicaragua, Panama și Honduras.

În Mexic au şi fost înregistrate primele tsunami, mari de 70 de centimetri.  

Seismul a fost resimțit în Mexico City, zgâlțâind serios clădirile. Locuitorii au ieșit alarmaţi pe străzi.

Este cel mai puternic cutremur resimțit în Mexic din ultimii 32 de ani, de la seismul catastrofal din 1985, soldat cu sute de victime.

Cartiere întregi din Mexico City au rămas fără curent electric, transmite CNN, care îl citează pe primarul orașului, Miguel Angel Mancera. Un raid cu elicopterul deasupra Capitalei nu a descoperit clădiri prăbușite.

Seismul a avut loc la o adâncime de 35 de km și a fost resimțit în capitala Mexicului, Mexico City. Nu se știe până la acest moment dacă au existat victime și pagube materiale.

Mexicul este lovit, în paralel și de două uragane extrem de puternice. Trei uragane se manifestau simultan joi după-amiaza în Oceanul Atlantic, furtunile Jose și Katia fiind ridicate în categoria uraganelor alături de Irma, ciclonul de maximă intensitate – a cincea, a anunțat Centrul național american pentru uragane (NHC).

Seismul a avut loc la 102 mile vest de orașul Tapachula în statul mexican Chiapas, nu departe de Guatemala.

Vom reveni cu informaţii!

De același autor

Related Articles