Criza imigranţilor continuă

de-ce-e-romania-ocolita-de-valul-de-imigranti-ce-fug-de-isis-284729-1

Ministrii de Externe ai statelor Grupului Visegrad si Letoniei nu au ajuns la niciun acord cu omologul lor din Luxemburg privind solutionarea crizei imigrantilor, anunta Guvernul Ungariei, precizând ca sistemul cotelor ramâne prioritar pentru liderii UE, relateaza MTI.

La reuniunea de la Praga, desfasurata luni seara, au participat reprezentantii Cehiei, Slovaciei, Poloniei, Ungariei, Letoniei si Luxemburgului, a comunicat Ministerul ungar de Externe.

“Pozitiile statelor occidentale din cadrul UE si cele ale Grupului Visegrad privind solutionarea crizei imigrantilor continua sa fie diferite”, a declarat ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto.

“Participantii la întâlnire au prioritati diferite privind problemele Europei”, a subliniat Szijjarto.

“Este clar ca liderii Uniunii Europene vor trata în continuare cu prioritate sistemul cotelor obligatorii, în detrimentul protectiei frontierelor”, a spus Szijjarto.

Grupul Visegrad cere Uniunii Europene sa intensifice eforturile împotriva imigrantilor cu ratiuni economice. “Europa Centrala si de Est nu are capacitatile financiare sau culturale de a primi un numar mare de refugiati”, au precizat surse de la reuniune citate de The Telegraph.

Aceasta pozitie i-a fost prezentata ministrului de Externe din Luxemburg, Jean Asselborn, tara care detine presedintia semestriala a Consiliului UE.

Mediafax

Cele mai citite

Related Articles