Creşterea numărului de cazuri noi de COVID-19 readuce restricţii în Franţa

Creşterea zilnică a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus readuce restricţiile în Franţa. Guvernul vrea să evite o nouă izolare generalizată a populației la domiciliu, dar a anunțat noi măsuri adaptate la nivel local, în funcție de gravitatea situației.

Ministrul sănătății, Olivier Véran, a declarat aseară că situaţia s-a agravat în ultimele două săptămâni, circulația virusului fiind concentrată în marile aglomerări urbane. Cifrele raportate în ultimele 24 de ore indică 13.000 de cazuri noi, 700 de internări în spital, dintre care 130 la reanimare.

Olivier Véran: Situaţia continuă să se degradeze, iar circulația virusului atinge în unele teritorii asemenea niveluri încât consecințele sanitare și în mod special tensiunea din spitale ne obligă să luăm măsuri suplimentare.

Zonele cele mai virusate sunt clasate de astăzi pe trei niveluri: alertă, alertă întărită și alertă maximă, după care urmează starea de urgență sanitară.

În alertă maximă a fost plasată deocamdată Marsilia și zona sa metropolitană, unde de luni a rămas să fie aplicate restricții ferme pentru cel puțin două săptămâni: închiderea barurilor, restaurantelor, cafenelelor și a tuturor celorlalte locuri unde publicul are acces cu anumite excepții și revenirea la telemuncă peste tot unde este posibil.

Nici nu îşi terminase bine ministrul sănătății lungul expozeu, că au început să curgă reacțiile de pe țărmul Mediteranei. “Nimic nu justifică aceste măsuri”, potrivit primăriței Marsiliei, sau “este o pedeapsă colectivă”, potrivit președintelui regiunii Provence-Côte d’Azur, ambii reclamând faptul că nu au fost consultați de Guvern. RRA

Cele mai citite

Related Articles