Copil găsit în viaţă după ce a stat 296 de ore sub dărâmături în Turcia

Trei persoane, între care un copil, au fost găsite în viaţă sub dărâmăturile unei clădiri prăbuşite în Hatay, în a 13-a zi de când cutremurul cu magnitudinea 7,8 a lovit Turcia şi Siria, provocând moartea a peste 45.000 de persoane, potrivit bilanţului deceselor confirmate, conform News.ro.

Un copil se află printre cei trei supravieţuitori scoşi dintre dărâmături, fiind găsit în viaţă la 296 de ore după cutremur, a anunţat agenţia Anadolu. Ceilalţi doi supravieţuitori sunt un bărbat şi o femeie.

Vârsta şi identitatea supravieţuitorilor, transportaţi de urgenţă la spital, nu sunt cunoscute pentru moment.

Supravieţuitorii au fost scoşi dintre dărâmături de echipe de salvare turceşti şi kirghize, potrivit presei turce.

Un alt supravieţuitor, un bărbat în vârstă de 45 de ani, a fost găsit vineri seară în apropiere de graniţa cu Siria, la Antakya, oraş complet distrus.Şansele de supravieţuire par acum din ce în mai mici în jurul epicentrului cutremurului, mai ales la nord, în regiuni muntoase precum Kahramanmaras sau regiunile înzăpezite Elbistan şi Adiyaman, unde termometrul a coborât la -15°C noaptea, relatează AFP.

Experţii spun că cele mai multe salvări au loc în cele 24 de ore care urmează unui cutremur. Cu toate acestea, o adolescentă a fost salvată la 15 zile după un cutremur devastator în Haiti în 2010, ceea ce dă speranţa că mai multe persoane ar mai putea fi găsite.

Foto Anadolu

De același autor

Related Articles