Cooperarea NATO şi UE, discutată la Adunarea Parlamentară a NATO

Lucrările Adunării Parlamentare a NATO, care are loc la Bucureşti, se desfăşoară duminică în cadrul celor cinci comisii de specialitate.
Se vor discuta mai multe amendamente şi se vor adopta o serie de rapoarte.

Între altele, este vorba despre un document privind stabilitatea şi securitatea Mării Negre, un altul legat de cooperarea mai strânsă dintre NATO şi Uniunea Europeană sau raportul privind menţinerea avantajului tehnologic al Alianţei Nord-Atlantice.

Vor avea loc discuţii în cadrul celor cinci comisii de specialitate: comisia politică, comisia pentru apărare şi securitate, comisia pentru ştiinţă şi tehnologie, comisia pentru dimensiunea civilă a securităţii şi comisia pentru economie şi securitate.

Fiecare comisie va dezbate o serie de rapoarte pe teme de securitate şi apărare, subiectele specifice urmând să fie discutate împreună cu reprezentanţi ai guvernelor din ţările membre, din lumea academică, reprezentaţi ai societăţii civile şi ai NATO.

Adunarea Parlamentară a NATO reprezintă un important forum pentru dialogul parlamentar internaţional cu privire la probleme de securitate, politice, sociale şi economice. Sesiunile anuale ale Adunării Parlamentare a NATO sunt cele mai importante evenimente din activitatea organizaţiei şi sunt găzduite prin rotaţie de statele membre şi asociate. RRA

De același autor

Related Articles