Autorităţile olandeze au expulzat-o sâmbătă noaptea pe Betul Sayan Kaya, ministrul turc pentru probleme sociale şi familie, înapoi în Germania, a anunţat la primele ore ale zilei de duminică primarul oraşului Rotterdam, citat de Reuters.

În faţa consulatului Turciei din Rotterdam, poliţia călare a dispersat câteva sute de manifestanţi care cereau să o vadă pe Sayan Kaya. Aceasta a fost împiedicată să li se adreseze.

Ministrul, împreună cu mai mulţi membri ai familiei, intrase în Olanda la bordul unui autoturism. Ea intenţiona să participe duminică la un miting al turcilor din Olanda, pentru a promova modificările constituţionale supuse unui referendum în data de 16 aprilie. Cetăţenii turci, inclusiv cei de peste hotare, sunt chemaţi să voteze puteri sporite pentru preşedintele Turciei.

Olanda i-a interzis vineri aterizarea ministrului turc de externe, Mevlut Cavusoglu, pentru participarea la evenimentul electoral din Rotterdam. Cu câteva zile înainte, acesta fusese împiedicat să participe la o întâlnire cu conaţionalii săi la Hamburg, în Germania, iar ulterior a renunţat şi la participarea la un miting la Zurich, în Elveţia.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a criticat în termeni duri atât Germania, cât şi Olanda pentru interdicţiile impuse şefului diplomaţiei de la Ankara.

AGERPRES