Condiţii de călătorie pentru turiştii care vor să viziteze Grecia

„Bucură-te de şedere şi stai în siguranţă” – este titlul unei noi campanii de informare a vizitatorilor străini lansată de autorităţile elene şi cuprinde o serie de măsuri aplicabile și recomandări pentru protecţia personală a vizitatorilor împotriva COVID-19 pentru perioada 27 iunie – 31 august.

Vizitatorilor străini li se recomandă să folosească deseori antiseptic pentru mâini, să poarte măşti şi după folosire să le arunce la coșurile de gunoi, să menţină distanţele de siguranță şi să evite ascensoarele.

Vizitatorii sunt informați că intrarea în clădirea aeropoartelor este permisă doar călătorilor care dețin bilete de avion.

Folosirea măștilor este obligatorie deja de la intrarea în aeroport.

Utilizarea aplicațiilor și serviciilor electronice disponibile este încurajată atât înainte de plecare către aeroportul respectiv, check-in web, cât și în interiorul aeroportului – imprimare de etichete pentru bagaje, check-in şi așa mai departe.

Ca parte a măsurilor de prevenţie împotriva răspândirii virusului COVID-19, face parte din protocolul sosiri Grecia vara 2020, trebuie completat online aşa-numitul formular de localizare al pasagerilor /…/ şi se aplică turiştilor care intră pe teritoriul Greciei pe cale rutieră, maritimă şi aviatică.

Formularul de localizare al pasagerilor este un chestionar ce trebuie completat cu cel puțin 48 de ore înainte de sosirea în Grecia. După completare, formularul trebuie printat sau descărcat pe telefonul mobil și prezentat ulterior la intrarea în Grecia.

La sosirea cu avionul, mașina sau vaporul se face transferul pasagerilor către zona în care se află personalul de screening și verificare a codului unic QR, răspunsului rapid adică, fie în format electronic, pe care fiecare pasager îl primește ulterior completării formularului online, pe telefonul mobil, sau pe formularul QR, adică răspunsul rapid, tipărit.

Prezentarea formularului de localizare a pasagerilor are ca scop reducerea timpului de așteptare pentru formalitățile vamale. Testul screening se face aleatoriu.

Pentru pasagerii care intră în Grecia începând cu 1 iulie 2020 este posibilă completarea formularului de localizare a pasagerilor în format fizic la intrarea în ţară, dar pentru evitarea aglomerării în vamă, se recomandă completarea acestuia online.

Reamintim că au fost stabilite sancţiuni financiare, respectiv amenzi relativ mari, pentru toți cei care își neglijează îndatoririle și nu respectă hotărârile autorităţilor elene competente. RRA

De același autor

Related Articles