China desfăşoară manevre militare în strâmtoarea Taiwanului

China a început trei zile de manevre militare în strâmtoarea Taiwanului, iar pentru luni a anunţat exerciţii cu muniţie de război.

Potrivit armatei chineze, este un „avertisment serios” adresat atât „forţelor separatiste” de pe insulă, care urmăresc independenţa, cât şi forţelor externe şi acţiunilor lor provocatoare.

Guvernul chinez promisese măsuri energice, după întâlnirea din Statele Unite dintre preşedinta Taiwanului, Tsai Ing-wen şi şeful Camerei Reprezentanţilor din Congresul american, republicanul Kevin McCarthy.

Ministerul taiwanez al apărării răspunde printr-un comunicat că Beijingul foloseşte vizita drept scuză pentru a lansa exerciţii militare care subminează grav pacea şi securitatea regiunii.

Regimul chinez reacţionează ferm la orice semn de recunoaştere internaţională a independenţei Taiwanului, pe care îl consideră propria provincie.

France Presse notează că ăspunsul de acum este însă incomparabil cu cel de vara trecută când China a lansat manevre militare fara precedent în jurul Taiwanului, după vizita la Taipei a preşedintei de atunci a Camerei Reprezentanţilor, democrata Nancy Pelosi.

Sursa Foto: agerpres.ro

https://www.agerpres.ro/politica-externa/2023/04/08/china-desfasoara-manevre-de-incercuire-totala-a-taiwanului-cctv–1089886

Cele mai citite

Related Articles