Este vorba de Frane Selak, un profesor de muzică în vârstă de 86 de ani, care este considerat a fi unul dintre cei mai norocoşi oameni de pe pământ după ce a scăpat de moarte de şapte ori, apoi a câştigat la loterie 600.000 de lire sterline, bani pe care s-a hotărât să-i doneze, informează The Telegraph.

Prima întâlnire cu moartea a fost în 1962, când un tren, care călătorea de la Sarajevo la Dubrovnik, a deraiat. Selak a sărit din tren direct într-un lac îngheţat. 17 oameni au murit înnecaţi, dar Selak a reuşit să scape doar cu câteva vânătăi şi o mână ruptă. Un an mai târziu, în timpul primului şi singurului său zbor, a fost aruncat din avion după ce uşa aeronavei a explodat. A avut noroc şi a aterizat într-o căpiţă de fân. 19 oameni au murit în acel accident.

În 1966, autobuzul în care se afla a alunecat pe gheaţă şi a căzut într-un râu. Patru oameni au muriţ iar Selak, din nou, a reuşit să scape cu viaţă. Accidentul cu numărul patru a venit în 1970, când maşina pe care o conducea pe autostradă a luat foc. A oprit vehiculul, apoi focul a ajuns la rezervor şi maşina a explodat.

Trei ani mai târziu, şi-a pierdut majoritatea părului din cauza unei pompe de benzină defecte care a aruncat combustibil pe motorul încins şi motorul a suflat flăcări prin aerisire. În 1995 l-a lovit un autobuz în Zagreb, dar a scăpat doar cu câteva vânătăi.

În 1996, în timp ce conducea pe un drum de munte, un camion i-a apărut în cale. A virat din faţa automobilului, iar maşina sa a căzut într-o prăpastie, nu înainte ca bărbatul să sară din autoturism şi să cadă peste crengile unui copac. În urmă cu cinci ani, Selak a câştigat la loteria croată. Pensionarul a făcut investiţii dar a decis repede că banii nu aduc fericirea… Şi-a vândut vila de lux de pe o insulă privată, a donat averea familiei şi prietenilor şi s-a mutat înapoi în casa modestă din oraşul natal Petrinja, la sud de Zagreb.

Din câştigul de la loterie a păstrat o parte pentru o operaţie de şold şi pentru a construi un monument închinat Fecioarei Maria, care i-a adus atât de mult noroc.

„Eu nu mă consider norocos că am scăpat din atâtea situaţii periculoase, ci ghinionist că am fost în atât de multe situaţii de acest fel”, spune el.

Sursa: businessmagazin.ro

Daiana Roşca