Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a instituit carantina la nivel naţional pentru o perioadă de patru săptămâni, începând de sâmbătă, transmite BBC. El a spus că toate magazinele, cu excepţia celor esenţiale, se vor închide, iar oamenilor li se va cere din nou să lucreze de acasă.

Dl Macron a adăugat că şcolile se vor închide din nou de săptămâna viitoare, timp de trei săptămâni, excepţie făcând copiii lucrătorilor din domeniile cheie. Oamenii vor beneficia de weekend-ul de Paşte pentru a se deplasa în locurile unde doresc să petreacă perioada de carantină.

Liderul francez a spus că sfârşitul pandemiei se întrevede, dar numai dacă oamenii vor acţiona la unison: „Dacă în această seară mă adresez dvs cu tot atâta umilinţă cât hotărâre este pentru a vă spune că vom încerca să oprim epidemia prin măsurile următoare şi este totodată pentru a vă spune că dacă vom rămâne uniţi în solidaritate, dacă vom şti cum să ne organizăm în săptămânile următoare, vom vedea sfârşitul tunelului şi ne vom întâlni din nou”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.