Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a instituit carantina la nivel naţional pentru o perioadă de patru săptămâni, începând de sâmbătă, transmite BBC. El a spus că toate magazinele, cu excepţia celor esenţiale, se vor închide, iar oamenilor li se va cere din nou să lucreze de acasă.

Dl Macron a adăugat că şcolile se vor închide din nou de săptămâna viitoare, timp de trei săptămâni, excepţie făcând copiii lucrătorilor din domeniile cheie. Oamenii vor beneficia de weekend-ul de Paşte pentru a se deplasa în locurile unde doresc să petreacă perioada de carantină.

Liderul francez a spus că sfârşitul pandemiei se întrevede, dar numai dacă oamenii vor acţiona la unison: „Dacă în această seară mă adresez dvs cu tot atâta umilinţă cât hotărâre este pentru a vă spune că vom încerca să oprim epidemia prin măsurile următoare şi este totodată pentru a vă spune că dacă vom rămâne uniţi în solidaritate, dacă vom şti cum să ne organizăm în săptămânile următoare, vom vedea sfârşitul tunelului şi ne vom întâlni din nou”.