Bulgaria: Patru morţi în urma exploziei unor vagoane cu gaz lichefiat

UPDATE:

Reporterul Radio România Actualităţi, Nicu Popescu, a transmis, în direct din Bulgaria:

„Este vorba de explozia unui vagon cisternă cu butan. Ea a avut loc la intrarea în gara din Hitrino, lângă Shumen, adică la jumătatea distanţei între Ruse şi Varna. Din datele pe care le transmit autorităţile bulgare şi pe care le-am auzit aici rezultă că au murit 4 oameni, sunt 25 de oameni răniţi grav.

A fost decretată, practic, în zonă alertă, de la Razgrad, Shumen şi Târgovişte au fost mobilizate toate ambulanţele şi oamenii au fost duşi la spital. Nu este exclus să apară şi alte explozii.

Zona este securizată, au fost evacuaţi toţi cei din zonă. Mediile de informare bulgare spun că şi premierul Borisov se va deplasa la locul respectiv. Din datele pe care dumnealui le-a primiţ rezultă că în zonă este nevoie de sânge.

Reamintesc că această localitate, Hitrino nu este departe de frontiera României”.

– – – – – – – – – –

Patru oameni au murit în Bulgaria şi 25 sunt spitalizaţi în stare gravă, după explozia unor vagoane de tren încărcate cu gaz lichefiat care a avut loc în această dimineaţă în localitatea Hitrino din nord-estul ţării.

Potrivit corespondentului Radio România, Petio Petkov, explozia a fost provocată de deraierea unui marfar cu 26 de cisterne cu GPL şi propilenă, iar focul s-a răspândit la casele şi magazinele din apropiere.

Primarul localităţii a descris situaţia drept apocaliptică.

Drumurile au fost închise, iar autorităţile iau în calcul evacuarea oraşului.

Presa bulgară informează că accidentul feroviar, cel mai grav din ultimii ani, ar fi fost provocat de viteza excesivă a marfarului.

Sursa: www.romania-actualitati.ro

Cele mai citite

Related Articles