Evoluţii îngrijorătoare ale pandemiei şi în ţara vecină, Bulgaria, unde ultimele date indică cel mai mare număr de cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei. Procentul testelor pozitive a ajuns la 8, iar autorităţile iau în calcul restricţii suplimentare.

Cu aproximativ cinci milioane de locuitori rămaşi în ţară, Bulgaria a înregistrat 436 de noi infectaţi, cel ami mare număr de la începutul epidemiei. 135 se află la Sofia, 40 la Plovdiv, 38 Burgas, 27 la Stara Zagora, 25 la Blagoevgrad. Au fost făcute 5.431 de teste PCR, din care pozitive sunt 8%. Numărul total al cazurilor confirmate este de 22.300, din care active acum sunt 6.134.

Inspectorul sanitar principal, Anghel Kuncev, a avertizat că dacă situaţia va continua să se agraveze, vor fi introduse măsuri antiepidemice suplimentare. Creşterea din ultima săptămână se datorează, după el, valului care a pornit din Europa de Vest în urmă cu trei săptămâni. Statul Major anti-criză nu intenţionează să blocheze oraşele mari, dar vor putea fi interzise evneimente sportive şi culturale cu un număr mare de spectatori. RADOR