Brazilia raportează 1.581 cazuri de nou-născuți cu microcefalie posibil asociate virusului

Brazilia a confirmat alte 30 de cazuri de microcefalie la nou născuți asociate virusului Zika, stabilind la 1.581 numărul cazurilor în care s-a stabilit o legătură între virus și această malformație craniană începând din octombrie anul trecut, au informat surse oficiale citate de EFE.

Autoritățile medicale cercetează alte 3.047 posibile cazuri de microcefalie la bebeluși și a eliminat 3.308 dintre cele 7.936 consemnate în total pentru că nu a fost constatată această malformație, sau pentru că nu a fost cauzată de agenți infecțioși.

Datele au fost publicate miercuri de Ministerul Sănătății brazilian în buletinul epidemiologic pe care îl realizează săptămânal. Deocamdată au fost coroborate 226 cazuri de microcefalie asociate Zika, în restul celorlalte cazuri legătura între boală și virus neputând fi deplin confirmată.

Marea majoritate a cazurilor de microcefalie se concentrează în regiunea din nord-setul Braziliei, cu precădere în statele Pernambuco și Bahia, cu 366 și respectiv 254 de cazuri confirmate.

Ministerul semnalează că din octombrie anul trecut s-au înregistrat 317 de morți suspecte posibil asociate aceastei malformații, dintre care 73 au fost deja confirmate. Alte 198 de cazuri continuă să fie investigate, în timp ce 46 au fost eliminate.

Virusul Zika, la fel ca Dengue și Chikunguńa, este transmis de țânțarul Aedes aegypti, foarte răspândit în America Latină și Caraibe. Brazilia este țara unde au fost consemnate cele mai multe cazuri de microcefalie la nou-născuți posibil asociate virusului Zika.

Sursa: agerpres.ro

Sursa foto: protv.ro

Cele mai citite

Related Articles