Boris Nemţov, un lider al opoziţiei ruse, a fost ucis

Boris Nemtov

Potrivit Ministerului de Interne, Boris Nemţov a fost împuşcat în spate, cu patru gloanţe trase de necunoscuţi dintr-o maşină care a dispărut de la locul faptei.

Boris Nemţov, fost vicepremier în anii ’90, în prezent deputat al legislativului Regiunii Vladimir, unul din liderii proeminenţi ai opoziţiei ruse şi critic vehement al preşedintelui Putin, a fost asasinat aproape de miezul nopţii, pe un pod din centrul Moscovei, la 100 de metri de Kremlin.

Potrivit Ministerului de Interne, Nemţov a fost împuşcat în spate, cu patru gloanţe trase de necunoscuţi dintr-o maşină care a dispărut de la locul faptei, în timp ce se plimba în compania unei tinere sosite din Ucraina.

Primul care a transmis ştirea despre moartea lui Nemţov a fost colegul său de opoziţie Ilia Iaşin, care a declarat la Radio Ecoul Moscovei, că nu are nicio îndoială că este vorba de un asasinat politic. Potrivit lui Iaşin, Nemţov lucra la un raport ce demonstra implicarea militară a Rusiei în conflictul din Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, a spus că preşedintele Putin a declarat că asasinarea cu cruzime a lui Boris Nemţov are toate caracteristicile unei crime comise la comandă şi un caracter exclusiv provocator. Preşedintele Putin a ordonat înfiinţarea unui grup special de anchetă, format din reprezentanţii principalelor structuri de forţă, şi a anunţat că va controla personal desfăşurarea anchetei.

foto: paginaderusia.ro

sursa: RRA

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles