Bilanţ oficial actualizat în Turcia: Peste 14.000 de morţi şi 63.000 de răniţi

[UPDATE] Bilanţul victimelor cutremurului din Turcia şi Siria a continuat să crească, ajungând la peste 17.000 de morţi, iar şansele de supravieţuire scad tot mai mult după trei zile de la dezastru.

Peste 6.400 de clădiri au fost distruse. Turcia își propune să construiască noi clădiri cu trei și patru etaje în regiune în termen de un an, relatează Reuters.

Cel mai recent bilanț al morților din Siria – furnizat de oficialii guvernamentali sirieni și de un grup de salvare din nord-vestul țării, controlat de rebeli – a ajuns la 3.162 de morți. Astfel, numărul total al victimelor din ambele țări se ridică acum la peste 17.176 de persoane.

Experții au declarat că este posibil ca bilanțul să crească.

***

[UPDATE] În urma cutremurelor de la începutul săptămânii, cel puțin 8.574 de turci au murit, 49.133 au fost răniți și 6.744 de clădiri au fost distruse, au precizat oficiali de la Ankara.

***

Cel puţin .544 de persoane au murit şi 26.721 au fost rănite în 10 provincii din Turcia, după ce două cutremure puternice au zguduit luni partea de sud a ţării, conform bilanţului actualizat în cursul zilei de marţi de Autoritatea de gestionare a dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă din această ţară (AFAD).

Un total de 59.971 de salvatori lucrează în zonă, dintre care 3.200 provin din 65 de ţări, a precizat AFAD într-un comunicat citat de Anadolu.

Vicepreşedintele Fuat Oktay a declarat că un total de 380.500 de persoane afectate au fost adăpostite în cămine ale Ministerului Educaţiei Naţionale şi ale Ministerului Tineretului şi Sportului.

Echipa de căutare – salvare RO-USAR a finalizat misiunea de recuperare de sub dărâmături a unei familii din oraşul Antakya, a informat, marţi, IGSU.

Potrivit sursei citate, trei persoane au fost scoase de sub ruine. Cei doi adulţi sunt în viaţă şi au fost predaţi ambulanţei, iar copilul a fost găsit decedat, fiind predat familiei.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă anunţa, marţi dimineaţă, că echipa de căutare – salvare a României se află misiune de identificare şi recuperare a unei familii (soţ, soţie şi copil) surprinse sub dărâmături, în oraşul Antakya.

Clădirea s-a prăbuşit complet, iar din spusele localnicilor aceasta ar fi avut nouă etaje.

Cel puţin 1.823 de persoane au murit şi aproape 4.000 au fost rănite și în Siria, în urma cutremurelor produse luni în Turcia vecină, au anunţat marţi autorităţile şi salvatorii, într-un bilanţ actualizat – relatează Agerpres.

Agenţia de presă de stat SANA a relatat că cel puţin 812 persoane au murit şi 1.449 au fost rănite în provinciile controlate de guvern din Alep, Latakia, Hama, Idlib şi Tartous.

De asemenea, echipa de salvare a „Căştilor Albe” a anunţat că cel puţin 1.020 persoane au murit şi 2.400 au fost rănite în regiunile din nord-vest controlate de opoziţie.

Foto Facebook

De același autor

Related Articles