Autorităţile britanice cer populației să se vaccineze cu doza booster

Autorităţile britanice cer insistent populației să se vaccineze cu doza booster, în condițiile în care serul care a fost folosit cel mai mult, AstraZeneca, oferă o imunitate extrem de scăzută împotriva variantei Omicron, despre care experții afirmă că va deveni dominantă. 

În Marea Britanie, peste 90% din adulți sunt vaccinați cu cel puțin o doză, cei mai mulți cu AstraZeneca. Studii medicale arată însă că chiar și două doze de vaccin AstraZeneca administrate oferă o protecție extrem de redusă împotriva noii tulpini a virusului Omicron. O a treia doză însă, doza booster, ar oferi o protecție de aproximativ 75% împotriva îmbolnăvirii severe. În acest context, autoritățile cer insistent populației să își facă urgent cea de-a treia doză. 

Situația este îngrijorătoare la nivelul întregului Regat Unit. În Scoția, premierul Nicola Sturgeon a anunțat restricții severe, întrucât spune că Omicron va deveni dominant în doar câteva zile. Nicola Sturgeon: Este foarte probabil să începem să începem să avem de-a face cu un potenţial tsunami de infectări. Rata infectărilor se dublează foarte rapid. Estimarea noastră în acest moment este că dublarea cazurilor are loc la fiecare două-trei zile, dar mai aproape de două zile. Marea Britanie a înregistrat ieri peste 58.000 de infectări noi, din care 448 a fost cu Omicron. Autoritățile medicale spun însă că în realitate numărul este foarte posibil să fie mult mai mare. 

romania-actualitati.ro

De același autor

Related Articles