Austria acuză România că ar bloca participarea unor ofițeri ai armatei sale la reuniuni ale NATO

Guvernul de la București blochează participarea unor ofițeri austrieci la reuniunile Alianței Nord-Atlantice, ca reacție la opoziția Vienei față de aderarea României la spațiul Schengen, susține presa din Austria.

Cei doi ofițeri ar aștepta de câteva săptămâni acreditarea pe lângă NATO, dar România ar fi solicitat un timp de gândire.

Țara noastră a anunțat NATO că va da un răspuns pe 15 octombrie, fiind necesare mai multe evaluări ale militarilor austrieci pentru a fi acreditați la misiunile NATO din țara noastră.

Austria nu este membră a Alianței, dar participă la Parteneriatul pentru Pace și la operațiuni conduse de NATO printr-un mandat al Consiliului de securitate al ONU.

Participarea Austriei la ședințele Alianței a mai fost blocată în 2016 de guvernul de la Ankara, contextul fiind atunci veto-ul Vienei față de negocierile de aderare a Turciei la Uniunea Europeană.

https://www.romania-actualitati.ro/stiri/romania/austria-acuza-romania-ca-ar-bloca-participarea-unor-ofiteri-ai-armatei-sale-la-reuniuni-ale-nato-id182630.html

De același autor

Related Articles