Au ieşit în stradă pentru a condamna violenţa împotriva femeilor!

Sute de oameni au participat astăzi la un marş prin centrul Londrei, pentru a condamna toate formele de violenţă împotriva femeilor!

Din păcate anual, mii de femei din întreaga lume cad victime partenerilor agresivi. De la violenţa verbală se ajunge repede la cea fizică, şi chiar la crimă, iar sistemul actual nu le protejează suficient pe femei.

Organizatorii marşului vor să îi scoată din pasivitate pe cei care sunt martori la scene de violenţă domestică. Protestatarii au cerut ca statul să se implice mai mult pentru a-i proteja pe cetăţenii care sunt agresaţi. Autorităţile spun că se lovesc şi de mentalităţile din societate. De multe ori, femeile agresate se feresc să vorbescă despre problemele pe care le au acasă chiar şi în faţa prietenilor ori a familiei.
https://www.youtube.com/watch?v=6UZ6YGlHrIc&feature=youtu.be
Participanţii au susţinut că este nevoie de înfiinţarea de centre specializate pentru cazurile de viol şi violenţă sexuală, cu personal specializat care să „acţioneze în interesul victimelor, prin consiliere psihologică şi consiliere legală.”

 

Daiana Roşca