Doi indivizi au atacat cu focuri de armă marţi dimineaţa o şcoală din Kazan, oraş din centrul Rusiei. Unul dintre ei a fost arestat la scurt timp, iar al doilea a fost ucis de echipele de intervenţie, informează agenţia de presă TASS. Atacul celor doi a cauzat numeroase victime, printre care mai mulţi copii.

Potrivit unei surse din administraţia şcolii, tânărul arestat ar avea 19 ani şi s-ar numi Ilnaz Guliaviev. Acesta ar fi absolvit în urmă cu patru ani şcoala unde a comis atacul.

Preşedintele Republicii autonome Tatarstan din cadrul Federaţiei Ruse, Rustam Minnihanov, a declarat că ‘teroristul de 19 ani a fost arestat, el avea o armă înregistrată oficial pe numele lui’.

Când a fost arestat, el a anunţat că a plasat o bombă la adresa sa din buletin.

De asemenea, exista temerea ca doua dintre persoanele care au deschis focul să se afle în continuare în clădire şi să ţină ostatici. ‘Potrivit datelor preliminare, cel de-al doilea atacator asupra şcolii din Kazan, cel care se afla încă în şcoală, a fost lichidat‘, a declarat pentru TASS o sursă din cadrul poliţiei ruse.

Ultimul bilanţ arată că 11 persoane au fost ucise, dintre care 9 copii. De asemenea, 32 ar fi fost rănite şi transportate la spital.

În şcoala unde a avut loc atacul învăţau 1.049 de copii şi lucrau 57 de profesori. Potrivit martorilor, elevi din clase mai mari, atacatorii au declanşat iniţial o explozie, apoi s-au auzit focuri de armă.

Agerpres