Anchetă după incidentul produs în oraşul Slaviansk

-

21 aprilie 2014

Autorităţile din Ucraina au deschis o anchetă în cazul atacului armat produs ieri în estul ţării, în care şi-au pierdut viaţa cel puţin trei persoane, relatează BBC. Incidentul produs în oraşul Slaviansk a tensionat şi mai mult relaţiile dintre Kiev şi Moscova. Ministerul rus de Externe a declarat că atacul ar fi fost lansat de o grupare a ultranaţionaliştilor ucraineni, iar un lider al separatiştilor din regiune i-a cerut preşedintelui rus să mobilizeze trupe de menţinere a păcii sau să livreze armament insurgenţilor. De cealaltă parte, un purtător de cuvânt al ultranaţionaliştilor ucraineni a precizat că ruşii s-ar afla în spatele atacului din Slaviansk.

20 aprilie 2014

5 persoane au fost ucise, astăzi, în estul Ucrainei, într-un atac asupra unui punct de control al separatiştilor pro-ruşi, transmite televiziunea de stat rusă, Rossya 24. Potrivit Reuters, al cărui corespondent nu a putut confirma informaţia până la această oră, atacul ar fi avut loc în apropiere de Sloviansk, oraş aflat de mai multe zile sub controlul separatiştilor. Trei dintre victime erau militanţi pro-ruşi, iar două – atacatori.

Separatiştii din estul Ucrainei au refuzat să accepte, până acum, acordul de joi de la Geneva, potrivit căruia ar trebui să depună armele şi să se retragă din clădirile guvernamentale pe care le-au ocupat în mai multe oraşe din regiune.

Un negociator OSCE ar trebui să înceapă, astăzi, la Doneţk, unde separatiştii au proclamat o republică suverană, negocieri pentru a-i convinge să se predea. Kievul a avertizat că, în lipsa unor rezultate, ar putea întreprinde “acţiuni concrete”, însă a suspendat, pe perioada sărbătorilor pascale, operaţiunea anti-teroristă declanşată săptămâna trecută.

Sursa foto: www.kyivpost.com

De același autor

Related Articles