Astăzi s-a dat oficial startul Carnavalului de la Veneția

carnaval VenetiaCarnavalul de la Venezia isi deschide porțile oficial astăzi, la miezul zilei, cu tradiționalul “Zbor al Ingerului”, când o frumoasa venetiancă va cobori pe un cablu gros din turnul Campanile di San Marco pana pe scena amenajată special pentru Carnaval in partea opusă a Pieței San Marco.

Până la 17 Februarie urmează numerose concerte şi spectacole de teatru, dansuri tradiţionale, manifestări dedicate copiilor, parade de bărci si gondole pe Marele Canal şi Concursul Cea mai frumoasa Mărie la care se întrec cele mai frumoase tinere din Venetia.

Tema din acest an este cea a mâncării. “Avem Expo 2015 la Milano, iar Carnavalul de la Venetia este un partener important, deci avem o editie care se intitulează: “Sarbatoarea cea mai gustoasa din lume”.

“Se mănâncă, dar se si descoperă tot ceea ce există în spatele mâncării la Venezia, în muzee, in piețe, în costume si chiar in măști. Cultura alimentelor devine Carnaval” a explicat pentru Radio Romania Actualitati, unul dintre organizatorii evenimentului, Stefano Karadjov.

Se așteaptă numai astazi aproape 100.000 de turiști

La editia din acest an se estimează o prezenta de 500-600 de mii de turisti în cele 20 de zile.

“La deschidere și la concursul de cea mai frumoasa masca – chiar câte 80 – 100 de mii de vizitatori” mai spune organizatorul, completând că acest fenomen se inregistreaza chiar și in ciuda crizei economice.

Atât astazi, cât și în ultima duminica din Carnaval se vor întări măsurile de siguranță, în vreme ce în gara Santa Lucia din Lagună și în aeroportul international Marco Polo controalele asupra turiștilor se înăspresc.

Din 2008 – România este prezenta în programul Carnavalului

La Carnavalul de la Venetia, Romania participa anual din 2008.

“De multi ani Romania ofera o expozitie sau un concert, un eveniment sărbătorii de Carnaval, datorită Institului Roman de cultura si cercetare umanistica de la Venezia.

“Anul acesta avem un concert cu muzica de George Enescu si avem si o frumoasa expozitie cu costume traditionale si masti din Transilvania, deci este un carnaval etnografic foarte important si pentru noi” completează Stefano Karadjov.

De patru ani tara noastra este prezenta si la Carnavalului copiilor, in cadrul căruia astăzi, duminică, 8 Februarie 2015, va fi prezentat un spectacol al unei echipe de la Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” din Sibiu “Greierele aproape faimos / Il grillo quasi famoso”. După Reprezentația de astazi vor urma alte patru până la 13 februarie.

Producția cu marionete și actori la vedere va fi prezentată în limba italiană și va avea loc la spațiile Arsenalului din Veneția (Corderie dell’Arsenale).

Din distribuția spectacolului fac parte actrițele Mihaela Grigoraș și Monica Baldea. Spectacolul teatrului sibian are o durată de aproximativ 50 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta între 3 și 12 ani.

Programul reprezentaţiilor:

  • Duminică, 8 februarie, orele 11.00;
  • Marţi, 10 februarie, orele 14.30;
  • Miercuri, 11 februarie, orele 14.30;
  • Joi, 12 februarie, orele 16.30;
  • Vineri, 13 februarie, orele 14.30.

Sursa: RRA

Foto: Reuters

De același autor

Related Articles