Armata israeliană a început o operațiune împotriva grupării Hamas în cel mai mare spital din Gaza

Armata israeliană a început operațiune împotriva grupării teroriste Hamas în cel mai mare spital din Gaza, Al-Shifa.

Potrivit forțelor israeliene, acțiunea este precisă și țintită și are loc într-o anumită zonă a spitalului.

În același timp însă, doi oficiali ai administrației americane au declarat că Statele Unite au informații care confirmă evaluarea Israelului potrivit căreia gruparea Hamas folosește spitalul Al-Shifa pentru a găzdui un centru de comandă în subteran.

În vreme ce Casa Albă insistă asupra nevoii de a proteja civilii în spitalele din Gaza și în jurul lor, doi oficiali ai administrației au spus că Statele Unite au informații care confirmă evaluarea Israelului că Hamas folosește spitalul Al-Shifa pentru a găzdui un centru de comandă al său în subteranele complexului medical.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, a subliniat că, indiferent de activitățile teroriste ale Hamas, spitalele servesc încă nevoile vitale ale civililor și trebuie protejate.

Matthew Miller: Nu vrem să vedem spitalele prinse în mijlocul schimbului de foc. Dorim ca civilii care se adăpostesc în spitale, ca cei care sunt tratați în spitale, inclusiv copiii din spitale, să fie protejați. Spitalele constituie o infrastructură civilă legitimă, care trebuie protejată. În același timp, trebuie să spun că Hamas continuă să folosească spitalele ca locații pentru centrele lor de comandă. Aceasta este o problemă foarte dificilă.

Duminică, 12 noimebrie, Joe Biden a vorbit cu emirul Qatarului, Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, despre urgența eforturilor de eliberare a ostaticilor, între care mulți copii.

Al Thani a fost calificat în 2022 de către Centrul Regal Islamic pentru Studii Strategice drept “Cel mai influent musulman din lume”.

De același autor

Related Articles