Aproape trei săptămâni până la alegerile prezidenţiale din Statele Unite

Au rămas aproape trei săptămâni până la alegerile prezidenţiale din Statele Unite, iar cei doi candidaţi fac ultimele eforturi pentru a convinge electoratul să îi voteze.

În această seară, preşedintele republican, Donald Trump, are programată o dezbatere cu alegătorii, care va fi găzduită de Televiziunea NBC. În paralel, candidatul democrat, Joe Biden, va discuta cu publicul la televiziunea ABC.

Înaintea dezbaterii din această seară în formatul așa-numit town-hall, o întâlnire directă cu alegătorii care pot pune întrebări candidaților prezidențiali, directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase, doctor Anthony Fauci, a spus că președintele Trump nu mai poate transmite noul coronavirus, nemaifiind contagios și că poate participa la dezbatere.

Doctorul Fauci a examinat testele COVID-19 ale președintelui, ca și un test adițional făcut la un laborator la Institutele Naționale de Sănătate.

Dezbaterile paralele vor avea loc în aceeași seară în care, inițial, Comisia pentru Dezbateri Prezidențiale planificase o dezbatere tip town-hall în care, pe aceeași scenă, Donald Trump și Joe Biden ar fi răspuns alegătorilor într-o dezbatere comună.

Acum, cei doi candidați prezidențiali vor vorbi în paralel la două canale de televiziune diferite, cu audiențe diferite.

Donald Trump a refuzat propunerea Comisiei pentru Dezbateri Prezidențiale care, în urma diagnosticării președintelui cu COVID-19, a reconsiderat formatul dezbaterii, propunând un format town-hall virtual Biden-Trump. RRA

De același autor

Related Articles