Amenințarea supremă: Ne-am putea moderniza arsenalul nuclear

putin

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a anunțat, miercuri, că Rusia și-ar putea moderniza arsenalul nuclear și forțele aeriene, ca răspuns la un program de atac global rapid al Statelor Unite.
„Răspunsul nostru la strategia unui atac global rapid este modernizarea forțelor noastre nucleare strategice și a resurselor, precum și dezvoltarea resurselor pentru apărarea aeriană și spațială, potrivit planurilor pe care le-am finalizat”
, a spus Rogozin, citat de agenția Interfax și preluat de site-ul Defense News.
Declarațiile sale au fost făcute după ce președintele rus Vladimir Putin a organizat o întâlnire guvernamentală pe tema bugetului alocat Apărării, în cadrul căreia a acuzat țările occidentale că au provocat criza din estul Ucrainei, pentru a „reînvia NATO”.
„Criza din Ucraina, care a fost provocată și pusă în scenă de unii dintre partenerii noștrii occidentali, este folosită pentru a reînvia acest bloc militar”, a spus Putin.
Acesta a vorbit despre apariția unor „noi amenințări”, inclusiv întărirea forțelor NATO în estul Europei, instalare de scuturi antirachetă ale SUA în Europa și în Alaska, precum și programul american de atac global rapid, menit să distrugă orice țintă în cel mult o oră.

Sursa: ziare.com

De același autor

Related Articles