Alertă teroristă de sărbători

tero

Două persoane au fost arestate în Belgia, fiind acuzate că plănuiau atacuri teroriste în care ar fi vizat capitala Bruxelles şi forţele de poliţie.

În total, şase oameni au fost reţinuţi în timpul unor raiduri ale poliţiei efectuate luni la Bruxelles, în Brabantul Valon şi în apropiere de Liege, a transmis marţi postul RTBF, citat de agenţia DPA, in timp ce Reuters citează procuratura belgiană.

Patru dintre cei şase au fost eliberaţi, iar doi au fost arestaţi pentru participarea la activităţile unei grupări teroriste şi implicarea în ameninţarea cu un atac, potrivit RTBF.

Reuters transmite că, în timpul percheziţiilor, poliţia a descoperit uniforme militare şi materiale de propagandă în favoarea grupării teroriste Statul Islamic, dar nu a găsit explozibili. Nu a fost stabilită nicio conexiune cu atacurile teroriste de luna trecută din capitala Franţei, soldate cu 130 de morţi şi peste 300 de răniţi.

Pe de altă parte, nivelul de alertă la secţiile de poliţie din Bruxelles a fost crescut ca urmare a unor informaţii privind o ameninţare împotriva unei secţii de poliţie din Grand Place, a relatat ziarul Het Nieuwsblad.

Grand Place este una dintre zonele din capitala Belgiei unde este de aşteptat să se adune multă lume în noaptea de 31 decembrie pentru a marca Anul Nou.

Cele mai citite

Related Articles