Două persoane au murit, iar alte şase sunt rănite după ce au fost înjunghiate în oraşul Turku, în sud-vestul Finlandei. Un agresor a fost împuşcat şi arestat de poliţie.

Bilanţul de doi morţi şi şase răniţi a fost anunţat de Poliţia Finandeză. Anterior, o sursă din domeniul medical a anunţat un mort şi opt răniţi aflaţi în stare stabilă. Poliţia a anunţat că a arestat un suspect şi caută mai mulţi. Un bărbat a fost împuşcat în picior şi reţinut, potrivit poliţiei. Bărbatul primeşte îngrijiri la spital, sub supravegherea forţelor de ordine.

Forţele de ordine au îndemnat locuitorii să evite centrul oraşului. Incidentul a avut loc în zona Pieţei Puutori. „Mai multe persoane (au fost) înjunghiate în centrul Turku. Locuitorii sunt îndemnaţi să evite centrul oraşului“, a anunţat Poliţia Finlandeză pe Twitter la ora locală 16.40 (16.40, ora României). Într-o imagine apare un corp zăcând pe jos. Corpul a fost acoperit.

Agenţia China Nouă scrie că a avut loc un atac multiplu, desfăşurat de mai multe persoane în acelaşi timp în mai multe locaţii din centrul oraşului. Un martor ocular a declarat unui reporter al acestei agenţii că a văzut mai mulţi indivizi având asupra lor cuţite de mari dimensiuni şi care atacau trecătorii la întâmplare.

Poliţia desfăşoară o amplă operaţiune de prindere a unor alţi eventuali participanţi la atac sau complici ai acestora.