Alertă la granița cu România! Ucraina se pregătește de război cu Rusia! Preşedintele Zelenski a semnat decretul. Schimbare majoră privind Armata

Preşedintele Volodimir Zelenski cere o întâlnire faţă în faţă cu Vladimir Putin, pentru a detensiona situaţia dintre cele două ţări. Însă preşedinţia de la Kiev realizează că acest lucru s-ar putea să nu se întâmple, astfel că preşedintele ucrainean a luat o decizie importantă privind serviciul militar.

Cresc tensiunile la est de România, între Ucraina şi Rusia! Preşedintele ucrainean tocmai a promulgat o lege ce vizează convocarea rezerviştilor.

Mai precis, Volodimir Zelenski a promulgat legea care permite convocarea rezerviştilor pentru serviciul militar fără a fi decretată mobilizarea. Anunţul a fost făcut miercuri, 21 aprilie, de către preşedinţia de la Kiev, scrie agenţia Reuters.

Această lege a fost aprobată de către Parlamentul ucrainean în luna martie. Ea permite o întărire semnificativă a forţelor armate din ţara vecină, în contextul escaladării tensiunilor cu Rusia.

Preşedinţia de la Kiev explică: „Aceasta va face posibilă suplimentarea rapidă a unităţilor militare ale tuturor forţelor de apărare cu rezervişti, crescându-le astfel semnificativ combativitatea în timpul agresiunii militare.”

Cu o zi înainte, preşedintele Volodimir Zelenski i-a înaintat o propunere preşedintelui Vladimir Putin, în vederea unei întâlniri în regiunea Donbas pentru discuţii vizând încetarea conflictului în zona separatistă şi atenuarea tensiunilor între cele două state vecine, scrie Agepres.

„Domnule Putin! Sunt dispus să vă propun să ne întâlnim în orice loc din Donbas-ul ucrainean unde războiul continuă”, a declarat Zelenski într-un discurs adresat naţiunii.

„Milioane de vieţi” sunt în joc în cazul unui conflict între Ucraina şi Rusia, a avertizat marţi preşedintele ucrainean adresându-i-se liderului de la Kremlin.

Preşedintele rus a spus cândva: dacă o luptă este inevitabilă, trebuie să ataci primul. Dar, în opinia mea, fiecare lider trebuie să înţeleagă că o luptă nu poate fi inevitabilă atunci când este vorba despre un război real şi milioane de vieţi”, a adăugat Volodimir Zelenski.

Ucraina şi Rusia îşi lansează reciproc acuze privind intensificarea ciocnirilor în regiunea Donbas, unde trupe ucrainene luptă cu separatişti sprijiniţi de Rusia. Kievul spune că acest conflict s-a soldat cu 14.000 de morţi începând cu anul 2014.

Ucraina, aliaţii săi occidentali şi NATO au acuzat Rusia de masare „provocatoare” de trupe la frontiera estică a Ucrainei şi în Crimeea. La rândul său, Rusia a denunţat „activitatea provocatoare” a Statelor Unite şi NATO în regiunea Mării Negre.

Sursa foto: Monitorul Apărării

De același autor

Related Articles