Alegeri R. Moldova: Pe teritoriul României sunt 12 centre de vot

Un rol important în scrutinul din Republica Moldova îl au votanții din diaspora, dar și cei din regiunea separatistă transnistreană, unde, printr-o decizie a Curții Supreme de Justiție, vor funcționa 41 de secții de vot, de aproape patru ori mai multe decât se stabilise inițial.

150 de secții au fost create pentru comunitățile moldovenești din străinătate, cele mai multe în Italia, Rusia, România și Franța.

Pe teritoriul României sunt 12 centre de vot, iar însărcinatul cu afaceri al Republicii Moldova, Emil Jacotă, spune că se așteaptă la o participare însemnată.


Emil Jacotă: Așteptăm cu drag cetățenii să vină să-şi exercite votul. Aş vreau să atenţionez cetăţenii care s-au deprins să vină să voteze la ambasadă, că anul acesta secția de votare va fi pe strada Eugeniu Carada, vizavi de Banca Naţională, la Biroul Electoral Central. Așteptăm în jur de 20.000 de persoane să voteze pe teritoriul României. Este un interes mare pentru aceste alegeri. Pentru noi este important ca partidele pro euroopene să câştige aceste alegeri pentru că drumul Republicii Moldova este drumul UE.

romania-actualitati.ro

De același autor

Related Articles