acc grecia

MAE confirmă că 4 persoane au decedat, alte 4 grav rănite, după ce un autocamion condus de un cetăţean român a lovit mai multe autoturisme pe o autostradă din Grecia.

Un autocamion la volanul căruia se afla un cetăţean român a fost implicat într-un grav accident produs în apropierea oraşului Salonic, soldat cu patru persoane decedate.Potrivit unui comunicat al MAE, şoferul  a fost reţinut şi se află la dispoziţia autorităţilor elene.Consulatul General al României la Salonic s-a sesizat cu privire la producerea unui accident rutier în apropierea oraşului Salonic, pe autostrada ce face legătura între oraşele Salonic şi Veria, cu o posibilă implicare a unui autocamion înmatriculat în România.

”Conform primelor informaţii obţinute inclusiv pe cale poliţienească, un autocamion la volanul căruia se afla un cetăţean român a lovit mai multe autoturisme staţionate într-o zonă cu restricţii de circulaţie, ca urmare a efectuării unor lucrări pe carosabil. În urma accidentului, 4 persoane aflate în autoturismele lovite au decedat, 4 persoane sunt rănite grav şi sunt peste 20 de cetăţeni răniţi uşor”, informează MAE.

MAE precizează că, din cauza caracterului recent al accidentului, nu rezultă încă decesul sau rănirea vreunui cetăţean român, însă cercetările sunt în plină desfăşurare, urmând să fie stabilite ulterior identităţile certe ale tuturor victimelor. Reprezentanţii Consulatului General rămân în continuare la locul accidentului, fiind în  legătură directă cu autorităţile elene competente.
Sursa foto: www.antenna.gr/