Accident feroviar în Elveţia: 30 de răniţi după coliziunea a două trenuri

Două trenuri s-au ciocnit luni, în jurul prânzului, în Elveţia. Cel puţin 30 de persoane au fost rănite, a anunţat poliţia citată de Reuters.

Grav accident feroviar, luni, în Elveția. Două trenuri s-au ciocnit în Andermatt, o localitate montană din cantonul Uri.

Primele informații indică un bilanț de 30 de victime, scrie RT. Potrivit altor surse, ar fi vorba despre 27 de persoane rănite, dar niciuna grav.

Poliţia nu a oferit detalii în privinţa gravităţii rănilor, iar mai multe ambulanţe au fost trimise la locul accidentului.

Drumul dintre Göschenen şi Andermatt, în apropierea intrării în tunelul Gotthard este în prezent închis.

Accidentul a survenit în timpul unei manevre a unui tren al companiei regionale Matterhorn-Gotthard-Bahn, care era compus dintr-o locomotivă și cinci vagoane și care transporta circa 100 de călători.

Un purtător de cuvânt al companiei feroviare elveţiene a precizat pentru AFP că a survenit o defecţiune, iar locomotiva a intrat într-o altă garnitură. Totuşi, locomotiva avea o viteză de maximum 20 de kilometri pe oră în momentul producerii accidentului.

Poliţia regională şi Comitetul de investigaţii au deschis o anchetă în vederea stabilirii circumstanţelor în care s-a produs accidentul.

Sursa:romaniatv.net

De același autor

Related Articles