A patra doză de vaccin, autorizată în Spania pentru persoanele vulnerabile

Spania a autorizat administrarea celei de-a patra doze a unui vaccin anti-COVID-19 pentru anumite persoane vulnerabile, precum cele imunodeprimate, au anunţat joi autorităţile sanitare din această ţară, care se confruntă cu un val de infectări provocate de varianta Omicron a noului coronaviruş informează AFP.

Sunt vizaţi anumiţi bolnavi de cancer, persoane care au beneficiat de un transplanţ cele care fac dializă şi cele care urmează un tratament imunosupresor, a anunţat Ministerul Sănătăţii din Spania, precizând totodată că această nouă doză de supra-booster poate fi administrată la cinci luni după cea de-a treia doză.

Pentru populaţia generală, a treia doză de vaccin va fi accesibilă de acum înainte pentru persoanele de peste 18 ani, nu doar pentru cele de peste 40 de ani aşa cum era cazul până joi, iar doza booster va putea fi administrată la cinci luni după cea de-a doua doză, nu după şase luni aşa cum se proceda până în prezent.

Cu 90,5% din populaţia sa de peste 12 ani vaccinată cu schemă completă, Spania este una dintre campioanele vaccinării anti-COVID-19 la nivel mondial.

În total, 38,5% dintre copiii spanioli din grupa de vârstă 5-11 ani au primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19.

Spania a înregistrat 7,7 milioane de cazuri de coronavirus şi 90.508 de decese asociate COVID-19 de la începutul pandemiei, care a fost declarată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în martie 2020.

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles