A fost extinsă posibilitatea pentru ucraineni de a părăsi ţara fără paşaport

Cetăţenii Ucrainei pot trece graniţa cu un paşaport intern, a anunţat, marţi, Serviciul de Frontieră de Stat al Ucrainei.

Posibilitatea trecerii frontierei de către cetăţenii Ucrainei cu paşapoarte interne a fost extinsă. Această decizie a fost luată având în vedere situaţia care se dezvoltă pe teritoriul Ucrainei în timpul legii marţiale, când cetăţenii Ucrainei nu pot elibera rapid şi în timp util paşapoarte cetăţenilor Ucrainei pentru a călători în străinătate (paşaport străin)” – se afirmă într-un comunicat publicat pe pagina serviciului de pe Facebook (interzisă în Federaţia Rusă; deţinut de corporaţia Meta, care este recunoscută ca extremistă în Federaţia Rusă). Se precizează că acest lucru se aplică tuturor cetăţenilor, indiferent de regiunea din care pleacă.

Totodată, Serviciul de Frontieră recomandă ucrainenilor, după posibilităţi, să-şi obţină un paşaport.

Din cauza circumstanţelor umanitare şi în conformitate cu acordurile încheiate anterior cu ţările vecine, angajaţii serviciului de frontieră vor efectua trecerea cetăţenilor Ucrainei, inclusiv documentul de paşaport intern /…/. În acelaşi timp, Serviciul de Frontieră de Stat atrage atenţia cetăţenilor ucraineni că în anumite cazuri, în timpul unei şederi în străinătate, poate apărea o nevoie urgentă de paşaport, care este determinată de legislaţia ţărilor în care compatrioţii noştri intenţionează să rămână sau atunci când călătoresc între diferite ţări” – au subliniat surse din cadrul serviciului.

Anterior, un reprezentant al Serviciului de Frontieră de Stat, Andri Demcenko, a declarat că pentru a părăsi ţara cetăţenii Ucrainei trebuie să prezinte un paşaport pentru a călători în străinătate. Potrivit afirmaţiilor acestuia, „în primele săptămâni s-a înregistrat o catastrofă umanitară la graniţă, când mii de oameni au luat cu asalt frontiera, centrele de servicii nu au funcţionat, oamenii nu au putut elibera documente în regulă„. Cu toate acestea, în acest moment nu există o astfel de „situaţie de urgenţă” – a declarat acesta.

Rador

De același autor

Related Articles