După Harvey vine un alt uragan: Irma

La nici zece zile de la trecerea devastatoare a uraganului Harvey, Statele Unite, şi mai ales Florida, urmăresc cu îngrijorare evoluţia unui nou uragan, Irma, iar câteva insule din Caraibe, precum Puerto Rico, Haiti şi Antilele Mici se află deja în stare de alertă, informează France Presse.

Uraganul Irma a fost ridicat luni la categoria 4 (din 5) – nivelul maxim atins de Harvey care a devastat mai multe regiuni din statele Texas şi Louisiana – şi ameninţă o zonă care se întinde din Caraibe până în Florida, unde a fost instaurată stare de alertă, a anunţat Centrul Naţional pentru Uragane din SUA (NHC).

Guvernatorul din Florida, Rick Scott, a declarat urgenţă pe tot teritoriul statului său pentru pregătirea în vederea sosirii furtunii, spre sfârşitul săptămânii.

Luni noaptea, uraganul Irma se îndrepta spre Insulele Leeward aducând rafale de vânt de până la 215 km/ h.

Uraganul Irma este aşteptat să ajungă în nordul Puerto Rico, un teritoriu american, miercuri, în jurul orei 12:00 GMT, fenomenul putând determina o creştere a nivelului mării cu 3 metri peste cel normal, până la 25 de centimetri de precipitaţii şi “valuri mari, distructive”, conform NHC. RRA

De același autor

Related Articles