Angela Merkel doreşte înăsprirea legislaţiei privind expulzarea imigranţilor

Cancelarul german Angela Merkel s-a pronunţat sâmbătă,9 ianuarie 2015, pentru înăsprirea legislaţiei privind expulzarea solicitanţilor de azil care sunt condamnaţi de justiţia germană, chiar şi în cazul celor condamnaţi la pedepse cu suspendare, informează AFP.

Dacă refugiaţii au comis o infracţiune’, acest lucru ‘va avea consecinţe, adică se va întrerupe dreptul de şedere dacă există o pedeapsă cu închisoarea sau chiar şi cu suspendare‘, a declarat Merkel, într-o conferinţă de presă la finalul unei reuniuni a conducerii Uniunii Creştin-Democrate (CDU) la Mainz, referindu-se la violenţele care au avut loc în noaptea de anul nou la Koln şi în care sunt implicaţi imigranţi care au solicitat de azil în Germania.

Este important ca acolo unde legea nu mai este de ajuns, aceasta să fie modificată’, a afirmat Angela Merkel, care s-a referit de asemenea la ‘interesul majorităţii refugiaţilor’.

În prezent, conform legislaţiei germane în vigoare, expulzarea unui solicitant de azil se poate face după o condamnare la cel puţin trei ani de închisoare, dar cu condiţia ca viaţa şi sănătatea sa să nu fie ameninţate în ţara de origine.

Potrivit unor informaţii, mişcarea antiislamică şi antiimigraţie Pegida din Germania desfăşoară, astăzi, o contrademonstraţie în Köln, unde recent a avut loc un incident în piaţa celebrului Dom din Köln. Pegida a declarat că sunt aşteptaţi la manifestaţie mii de participanţi, care vor protesta faţă de politica de imigraţie a guvernului german şi faţă de prezenţa imigranţilor în Germania.

În Germania au sosit 1,1 milioane de solicitanţi de azil în 2015. Violenţele de la Koln din noaptea de anul nou au creat o undă de şoc în această ţară şi au dat amploare criticilor la adresa politicii de deschidere faţă de migranţi manifestată de cancelarul Merkel.

foto: paginaeuropeana.ro

Cele mai citite

Related Articles