Zile grele pentru şoferii de TIR care tranzitează Ungaria

3630

Vin zile grele pentru șoferii de tiruri care vor să tranzite Ungaria în acest sfârşit de săptămână, când credincioşii catolici sărbătoresc Învierea Domnului.

De joi seară, de la ora 23.00, și până vineri la aceeași oră, este restricționată circulaţia autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone. Restricția se reia sâmbătă de la ora 23 până luni, la aceeași oră. Sunt exceptate transporturile de animale vii şi de produse perisabile, se arată într-un comunicat al Poliţiei de frontieră.

Informăm participanţii la traficul transfrontalier despre faptul că din data de 29.03.2018, ora 23.00 (ora României) şi până vineri 30.03.2018, ora 23.00, apoi de sâmbătă 31 martie, începând cu ora 23.00 şi până luni 2 aprilie ora 23.00, circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, cu excepţia transporturilor de animale vii şi de produse perisabile, va fi restricţionată de autoritatile maghiare.

În perioada menţionată, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la finalizarea intervalului pentru care au fost stabilite restricţii de circulaţie pe drumurile publice din Ungaria.

Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a dispus măsuri pentru suplimentarea personalului si folosirea la maxim a capacităţii punctelor de trecere a frontierei deschise pentru astfel de mijloace de transport. Astfel, în limita configuraţiei acestora şi, în funcţie de trafic, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, pentru ca formalitățile de frontieră să se efectueze cu operativitate.

(Sebastian Dragomir)