Un strat de zăpadă de peste 5 centimetri s-a depus pe Transalpina: CNAIR anunţă închiderea circulaţiei rutiere!

Stratul de zăpadă pe Transalpina măsura luni, 22 octombrie pe alocuri, şapte centimetri. Din acest motiv, reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale Tâgu-Jiu au propus ca traficul rutier, între Rânca, judeţul Gorj, şi Obârşia Lotrului, judeţul Vâlcea, să fie închis până la primăvară.

Potrivit reprezentanţilor SDN Târgu-Jiu, drumarii acţionează de trei zile pe Transalpina, fiind împrăştiate peste zece tone de material antiderapant pe carosabil, în zona montană.

Ion Tudor, şeful SDN Târgu-Jiu, a declarat că, după trei zile de ninsori, a propus închiderea Transalpinei, în condiţiile în care drumul a devenit periculos.

Cauciucuri de iarnă nu au oamenii, ninge, scade temperatura, îngheaţă, deja şi utilajele noastre merg foarte greu, derapează. Am avut strat până la şapte centimetri în noaptea de duminică spre luni, în zona Urdele. Am intervenit cu două utilaje, dar tot ninge. La şedinţa de luni dimineaţă, cu prefectul, am purtat o discuţie cu toate instituţiile membre în Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, am stat de vorbă cu Poliţia, cu Serviciul Rutier, cu ISU, cu Regionala şi am făcut propunerea să se închidă Transalpina”, a spus Ion Tudor.

Potrivit acestuia, luni seara ar putea fi amplasată semnalizarea cu drum închis până la primăvară, între Rânca, de la kilometrul 34, până la Obârşia Lotrului.

CNADNR va stabili, luni, dacă Transalpina va fi închisă, între Rânca şi Obârşia Lotrului.

CNAIR anunţă închiderea circulaţiei rutiere pe Transalpina!

Potrivit unui comunicat transmis de CNAIR, luni începând cu ora 18.00, circulaţia rutieră pe Transalpina, DN 67C, între Rânca şi Obârşia Lotrului, va fi închisă pentru toate categoriile de autovehicule, din cauza căderilor abundente de zăpadă înregistrate în ultimele 3 nopţi.

Având în vedere specificul drumului – curbe foarte strânse şi pante – există riscul ca utilajele care acţionează pe acest sector de drum să fie implicate în evenimente rutiere care pot pune în pericol viaţa.

Atenţionăm participanţii la trafic că distrugerea elementelor care asigură închiderea drumului se constituie faptă penală şi se pedepseşte conform legilor în vigoare. Facem apel la conducătorii auto să respecte indicaţiile Poliţiei Rutiere, restricţiile şi semnalizarea rutieră temporară instituită”, arată CNAIR.

MEDIAFAX